„Minden bor-ban kis angyal lakik, aki, ha az ember a bort megissza, nem hal meg, hanem az emberben lakó megszámlálhatatlanul sok kis tündér és angyal közé kerül. Az érkezőt a már bennlévők énekszóval és virágesővel várják. A tündérke el van bűvölve és az örömtől majd meg gyullad. Az emberben ez az örömláng árad el, és őt is elragadja, ez ellen nem lehet védekezni.”( Hamvas Béla )

A Léránt család szőlőműveléssel és borkészítéssel kapcsolatos emlékei 1890-es évektől datálhatóak, ekkor építette meg Léránt György a borospincéjét, és telepítette a szőlőbirtokát.
Ekkor még a települést Nemestördemicznek hívták, és a falu lakossága alig haladta meg a körülbelül 200 lelket.
Akkor még maga sem gondolta, hogy majd a dédunokái is ezt a keserédes, egész embert kívánó hivatást továbbviszik…
Fia Léránt Kálmán és lánya Léránt Magdolna a második világháború után telepítéssel kibővítette a területet, közben régi tőkéket is megmentettek, némelyik nem ritka, hogy közel 80 éves és még mindig hálásan terem. Mikor Kálmán papa eltávozott közülünk, egyik fia Léránt Károly átvette a borászatot, lelket öntött bele újra, terveit a családi összefogással sikerült megvalósítania, a pince szíve-lelkévé avanzsált.

A gondosság, az odafigyelés, a szőlő szeretete érződik a borainkban is. A szőlőterületünk két és fél hektáron terül el, ehhez vásárolunk fel szőlőt és készítjük el a borpalettánkat. A birtokunk két helyből tevődik össze, az egyik Badacsonytördemic falu határában található az úgynevezett Koldus-telkek dűlőben, a másik a pincerész felett, a Badacsonyi hegynek a délnyugati lábánál, remek fekvéssel, sok napsütéssel bíró területen. Mandula és barackfákkal tarkítottak a szőlősorok, megmutatják magukat az ízeik, illataik a borainkban.
Mindkettő dűlőn kézi és némi gépi erő segédlettel dolgozunk. Nagyrészt fahordókban, hagyományos módon érleljük a borainkat, próbáljuk a tradíciókat megőrizni, továbbvinni. Igazi családi, kézműves borászat a miénk, minden munkafolyamatot gondosan kontrollálunk, felügyeljük a metszéstől egészen a palackba kerülésig a bor életútját. A folyamatos kóstolás már októbertől részét képezi a pincemunkáinknak, talán mondanunk sem kell ez a legizgalmasabb és legkönnyebb feladat, szinte sorban állunk…
Amikor a boraink palackozásra érettek, hagyjuk őket az üvegben továbbfejlődni, kibontakozni. Különböző évjáratokban más-más arcukat csillogtatják meg, hol az egyik jellemző illat domborodik ki, hol az ízébe szinte belefeledkezik az ember.
Nyári időszakban borfesztiválokon is, november végétől karácsonyig tartó időszakban Adventi fesztiválokon örvendeztetjük meg forralt borokkal a borkedvelőket az ország különböző nagyvárosaiban.
Várunk borbaráti szeretettel minden vendéget, látogasson el hozzánk, ismerkedjen a borkülönlegességeinkkel, legyen részese annak a csodának, amit mi mindennap megélünk, a kóstolás varázsát, az első korty szépségét.