„Minden bor-ban kis angyal lakik, aki, ha az ember a bort megissza, nem hal meg, hanem az emberben lakó megszámlálhatatlanul sok kis tündér és angyal közé kerül. Az érkezőt a már bennlévők énekszóval és virágesővel várják. A tündérke el van bűvölve és az örömtől majd meg gyullad. Az emberben ez az örömláng árad el, és őt is elragadja, ez ellen nem lehet védekezni.”( Hamvas Béla )

A Léránt család szőlőműveléssel és borkészítéssel kapcsolatos emlékei 1890-es évektől datálhatóak, ekkor építette meg Léránt György a borospincéjét, és telepítette a szőlőbirtokát.
Ekkor még a települést Nemestördemicznek hívták, és a falu lakossága alig haladta meg a körülbelül 200 lelket.
Akkor még maga sem gondolta, hogy majd a dédunokái is ezt a keserédes, egész embert kívánó hivatást továbbviszik…
Fia Léránt Kálmán és lánya Léránt Magdolna a második világháború után telepítéssel kibővítette a területet, közben régi tőkéket is megmentettek, némelyik nem ritka, hogy közel 80 éves és még mindig hálásan terem. Mikor Kálmán papa eltávozott közülünk, egyik fia Léránt Károly átvette a borászatot, lelket öntött bele újra, terveit a családi összefogással sikerült megvalósítania, a pince szíve-lelkévé avanzsált.
Apáról-fiúra szálló mesterség ez, gyerekkorától kezdve belenőtt, beletanult, ahogy a gyermekei is. Fia Ifj. Léránt Károly borász, a szőlőmunkákban, borfesztiválok lebonyolításában jeleskedik.
Lánya Léránt Katalin, borásztanulmányait befejezve elsősorban a borfesztiválokon, nem mellesleg a szőlő és pincemunkákból is kiveszi a részét.
Kedves felesége Léránt Károlyné a borozó zökkenőmentes folytonosságáról gondoskodik, a borvacsora ételek megálmodója, kivitelezője, ezen kívül a család koordinátora, motorja.

A gondosság, az odafigyelés, a szőlő szeretete érződik a borainkban is. A szőlőterületünk két és fél hektáron terül el, ehhez vásárolunk fel szőlőt és készítjük el a borpalettánkat. A birtokunk két helyből tevődik össze, az egyik Badacsonytördemic falu határában található az úgynevezett Koldus-telkek dűlőben, a másik a pincerész felett, a Badacsonyi hegynek a délnyugati lábánál, remek fekvéssel, sok napsütéssel bíró területen. Mandula és barackfákkal tarkítottak a szőlősorok, megmutatják magukat az ízeik, illataik a borainkban.
Mindkettő dűlőn kézi és némi gépi erő segédlettel dolgozunk. Nagyrészt fahordókban, hagyományos módon érleljük a borainkat, próbáljuk a tradíciókat megőrizni, továbbvinni. Igazi családi, kézműves borászat a miénk, minden munkafolyamatot gondosan kontrollálunk, felügyeljük a metszéstől egészen a palackba kerülésig a bor életútját. A folyamatos kóstolás már októbertől részét képezi a pincemunkáinknak, talán mondanunk sem kell ez a legizgalmasabb és legkönnyebb feladat, szinte sorban állunk…
Amikor a boraink palackozásra érettek, hagyjuk őket az üvegben továbbfejlődni, kibontakozni. Különböző évjáratokban más-más arcukat csillogtatják meg, hol az egyik jellemző illat domborodik ki, hol az ízébe szinte belefeledkezik az ember.
A badacsonyi hegyen a borozónkat 2008-ban nyitottuk meg, 200 éves bazaltkőből épített nemes penésszel fedett boros pince, a pince 100 férőhelyes, a teraszon is helyet tudnak foglalni a vendégek és gyönyörködhetnek a táj festői szépségében.
Hagyományt szeretnénk teremteni a borvacsoráinkkal, kiemelten a Márton napi, Vízkereszti, Farsangi időszakban, Húsvétkor. Nyári időszakban borfesztiválokon is, november végétől karácsonyig tartó időszakban Adventi fesztiválokon örvendeztetjük meg forralt borokkal a borkedvelőket az ország különböző nagyvárosaiban.
Várunk borbaráti szeretettel minden vendéget, látogasson el hozzánk, ismerkedjen a borkülönlegességeinkkel, legyen részese annak a csodának, amit mi mindennap megélünk, a kóstolás varázsát, az első korty szépségét.