Badacsonyi Olaszrizling:

Cseppfolyós csók
száraz fehérborÉvjárat: 2012
Régió: Badacsony
Alkoholfok: 12,5 % Vol
Dűlő: Csonkás
Sav: 6
Cukor: 0 g
Össztermék: 2380 L
Érlelés: FahordóJellegét tekintve minerális fehér bor, ászkolt fahordóban készült, ízében a keserű mandula fedezhető fel, illatában a rezeda sejlik fel. Szárnyas fogások, saláták méltó kísérője.

 

Badacsonyi Rizlingszilváni:

Bátorító
száraz fehérborÉvjárat: 2013Régió: Badacsony
Alkoholfok: 12,5 % Vol
Dűlő: Koldus-telkek
Sav: 6,3
Cukor: 1,3 g
Össztermék: 1400 L
Érlelés: reduktív Kiváló zamatú, lágy, tejszínhez hasonlítható a selymessége. Illatában a bodza és a citrusok üdesége csapja meg az orrunkat első forgatásra. Elegánsan vonul karöltve a halételekkel.
Badacsonyi Sauvignon:

Je t’aime!
száraz fehérborÉvjárat: 2013
Régió: Badacsony
Alkoholfok: 12 % Vol
Dűlő: Koldus-telkek
Sav:6,4
Cukor: 1g
Össztermék: 1488 L
Érlelés: reduktívJellegzetesen zöldes, a fűhöz és a vadalmához hasonló illattal rendelkezik, gombából, spárgából készült ételcsodákat hercegnői pompájában engedi ragyogni.

 

Badacsonyi Kékfrankos Rozé:

Legényszédítő
száraz rozéÉvjárat: 2013
Régió: Badacsony
Alkoholfok: 12,8 % Vol
Dűlő: Paptelep
Sav: 6,2
Cukor: 2 g
Össztermék: 909 L
Érlelés: reduktívRózsaillatú, piros bogyós gyümölcsök kavalkádja fedezhető fel benne. A málna gömbölydedsége visszaköszön ízében és illatában. Méltó kiegészítője egy könnyed nyári ebédnek.

 

Badacsonyi Cabernet Sauvignon:

Bíborka
száraz vörösborÉvjárat: 2013
Régió: Badacsony
Alkoholfok: 12,5 % Vol
Dűlő: Paptelep
Sav: 6,4
Cukor: 1 g
Össztermék: 739L
Érlelés: reduktívFajtajellegű, sokrétegű bor: érett gyümölcsösség mellett kellemesen fanyar, nagy extrakt tartalmú, bársonyos, sötét bíbor szín jellemzi. Illatában a szilva, meggy, borsos fűszeresség ötvöződik. Vadhúsok, a vasárnapi szertartásszerű pörkölt mellé remek hagyományteremtő.

 

Badacsonyi Cabernet Sauvignon Barrique:

Kató kedvence
száraz barrique vörösborÉvjárat: 2013
Régió: Badacsony
Alkoholfok: 12,5 % Vol
Dűlő: Paptelep
Sav: 6,4
Cukor: 1 g
Össztermék: 225 L
Érlelés: Barrique tölgyfahordós érlelés, közel három hónapig.A tölgyfahordós érlelés, a kiégetett hordóbelső különleges ízvilággal öltözteti fel a bort, a vanília, dohány íze-illata és némi földillat is jellemzi. Önmagában fogyasztva is mámorítóan hat…

 

Badacsonyi Ottonel Muskotály:

Asszonykergető
félédes fehérborÉvjárat: 2013
Régió: Badacsony
Alkoholfok: 12,5 % Vol
Dűlő: Bács-major
Sav: 6,1
Cukor: 31 g
Össztermék: 1000 L
Érlelés: fahordósAranysárga, szinte a tyúkhúslevesbe hajló színe, illatában a mézédes sárgadinnye, az akácvirág tavaszi illata ejti csapdába az orrunkat. Igen jól illeszkedik a gyümölcsös édességek mellé.

 

Ürmösbor:

Folyékony medicina
édes fehérbor-különlegességÉvjárat: 2013
Régió: Badacsony
Dűlő: Csonkás
Sav: 6
Cukor: 80 g
Össztermék: 180 L
Érlelés: fahordósSzénaillat elsőre, másodikra a citromligetek bája, kecsessége tündöklik benne. Gyógyhatása elismert, aperitifként fogyasztva étvágynövelő, önmagában kortyolgatva a megvilágosodás felé vezető útra lépünk…

 

Badacsonyi Kéknyelű:

Érdekházasság
száraz fehérborÉvjárat: 2013
Régió: Badacsony
Alkoholfok: 12 % Vol
Dűlő: Kutató-dűlő
Sav: 7,5
Cukor: 0 g
Össztermék: 714 L
Érlelés: fahordósHalványzöld színű, barackillatú, fanyar ízvilág, amely ásványos-sósággal párosul. Friss sajtok, pecsenyék, grillezett halak mellé ajánljuk. Bazaltkőről párolgó esőcsepp illatát fedezhetik fel benne.

 

Badacsonyi Szürkebarát:

A szerető
félédes fehérborÉvjárat: 2013
Régió: Badacsony
Alkoholfok: 12,5 % Vol
Dűlő: Kutató-dűlő
Sav: 6,6
Cukor: 32 g
Össztermék: 770 L
Érlelés: fahordósSzalmasárgába hajló színe, fűszeres, mézes, gazdag ízvilága harmonizál aszalt gyümölcsökkel készült desszertekkel, borleves kiváló alapanyaga lehet.

 

Badacsonyi Kékfrankos:
száraz vörösborÉvjárat:2013
Régió: Badacsony
Alkoholfok: 12 % Vol
Dűlő: Koldus-telkek
Sav: 6,2
Cukor: 2 g
Össztermék: 2000 L
Érlelés: reduktívMélyvörös színű, áfonya és cseresznye ízeket magában hordozó könnyed bor. Vadételekhez, pince pörkölthöz ajánljuk. Ásványi jellege visszatükröződik a borban, köszönhetően az egyedülálló talajszerkezetnek és mikroklímának.